Arhiva etichetelor: gimnastică medicală

Forme metodice de aplicare a mijloacelor culturii fizice medicale

FORME METODICE DE APLICARE A MIJLOACELOR CULTURII FIZICE MEDICALE, GENERALE ȘI  SPECIFICE

Formele metodice de aplicare a culturii fizice medicale sunt diferite, în funcție de specificul unitații medicale, de obiectivele acestei unități și de particularitațile bolnavilor.

  1. Gimnastica de înviorare: cuprinde câteva exerciţii fizice executate la nivelul tuturor grupelor mari de mușchi şi a articulațiilor de bază ale organismului, ce au rolul de a favoriza trecerea de la inhibiția din timpul somnului datorată tratamentului medicamentos aplicat, la starea de veghe. Se execută timp de 8-10 minute. (mai mult…)

Kinetoterapia

Kinetoterapia este un tip de gimnastică medicală care etimologic se traduce terapie prin mișcare. Acest tip de gimnastică utilizează mişcarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului.

Obiectivele kinetoterapiei se referă la redobândirea forţei şi rezistenţei musculare, a controlului şi echilibrului muscular, la imbunătăţirea legăturii dintre creier şi sistemul muscular, la corectarea traumatismelor fizice şi psihice, la relaxarea şi creşterea mobilităţii articulare şi a rezistenţei la efort, la corectarea deficitului respirator, la reeducarea sensibilităţii şi a deficienţelor de tip neurologic, la redobândirea încrederii în potenţialul fizic şi mental, la reducerea afecţiunilor reumatice şi nu în ultimul rând la recuperarea în urma accidentelor vasculare.  Prin kinetoterapie încercăm să stimulăm întregul potenţial al corpului pentru a elibera energie prin cel puţin 3 perspective – laturi : fizică, chimică şi emoţională…

(mai mult…)