Arhiva etichetelor: kinetoterapie

Date clinico-epidemiologice în depresie

(STUDIU PE 352 CAZURI)

Articol publicat în revista “Buletin de Psihiatrie Integrativă”, nr.1 din Martie 2012

Rezumat

Depresia este de importanta majoră în dezvoltarea psiho-socială a individului şi societăţii, în recuperarea pacientului, în cadrul atât al familiei cât şi al societăţii, din punct de vedere tridimensional (bio-psiho-social), dar şi în privinţa recăderilor, care are o cauză exogenă.

Trebuie subliniată, de asemenea, importanţa în cadrul tratamentului consolidării şi recuperării a psihoterapiilor de grup , individuale , meloterapiei , kinetoterapiei , presopuncturii.

(mai mult…)

Kinetoterapia

Kinetoterapia este un tip de gimnastică medicală care etimologic se traduce terapie prin mișcare. Acest tip de gimnastică utilizează mişcarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului.

Obiectivele kinetoterapiei se referă la redobândirea forţei şi rezistenţei musculare, a controlului şi echilibrului muscular, la imbunătăţirea legăturii dintre creier şi sistemul muscular, la corectarea traumatismelor fizice şi psihice, la relaxarea şi creşterea mobilităţii articulare şi a rezistenţei la efort, la corectarea deficitului respirator, la reeducarea sensibilităţii şi a deficienţelor de tip neurologic, la redobândirea încrederii în potenţialul fizic şi mental, la reducerea afecţiunilor reumatice şi nu în ultimul rând la recuperarea în urma accidentelor vasculare.  Prin kinetoterapie încercăm să stimulăm întregul potenţial al corpului pentru a elibera energie prin cel puţin 3 perspective – laturi : fizică, chimică şi emoţională…

(mai mult…)